Meeste stadsdiensten gesloten op pinkstermaandag 29 mei

Op maandag 29 mei (pinkstermaandag) zijn de meeste diensten van stad Antwerpen gesloten. De musea zijn wel open.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Men kan daar best vooraf checken of een dienst open is of aangepaste openingsuren heeft. Wie twijfelt, kan op voorhand (weekdagen van 9 tot 17 uur) het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op tel. 03 22 11 333.

De Antwerpse musea zijn op pinkstermaandag wél open, omdat het een verlengd weekend tijdens het toeristisch seizoen betreft.

Afvalophaling

Het huisvuil in Antwerpen wordt opgehaald op een feestdag. Bewoners die op maandag afvalophaling hebben, kunnen dus hun huisvuil zoals steeds buiten zetten. De regeling is steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

De recyclageparken zijn gesloten op pinkstermaandag; ook gaat het recyclagepunt die dag niet door.

Liesbeth De Maeyer Pers & PR coördinator stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.