Meeste stadsdiensten gesloten op feestdag 15 augustus

Op maandag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) zijn de meeste stadsdiensten gesloten. De musea en buitenzwembaden zijn wel geopend.

Via www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Men kan daar best vooraf checken of een dienst open is of aangepaste openingsuren heeft. Wie twijfelt, kan op voorhand (weekdagen van 9 tot 17 uur) het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op tel. 03 22 11 333. Op de feestdag zelf is het contactcenter gesloten.

De Antwerpse musea zijn op 15 augustus wel open, omdat het een verlengd weekend tijdens het toeristisch seizoen betreft. Enkel het MoMu is nog gesloten wegens verbouwingen. Ook openluchtzwembad De Molen en zwemvijver Boekenberg zijn geopend. De stedelijke binnenzwembaden zijn gesloten.

Afvalophaling op feestdag

Het huisvuil in Antwerpen wordt sinds anderhalf jaar ook op feestdagen opgehaald. Bewoners bij wie de vuilniswagen op 15 augustus langskomt, kunnen hun afval dus zoals steeds buiten zetten. De regeling is terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

De recyclageparken zijn gesloten op de feestdag.

Afvalophaling start uur vroeger

Om de grootste warmte voor de ophalers te vermijden, besloot de stad eerder al om de huisvuilophaling een uur vroeger op te starten.

Omdat ook volgende week nog warme temperaturen worden voorspeld zal de huisvuilophaling nog heel de week, van maandag 15 tot en met vrijdag 19 augustus, een uur vroeger starten (om 6 uur in plaats van om 7 uur).

De stad vraagt haar inwoners dan ook om hun huisvuil de avond voordien of ten laatste tegen 5.30 uur buiten te plaatsen.

In de straten of wijken met een nachtelijke huisvuilophaling blijft het aanvangsuur ongewijzigd.

Liesbeth De Maeyer Pers & PR coördinator stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.