Meer deelbakfietsen beschikbaar in Antwerpen

Meer deelbakfietsen beschikbaar in Antwerpen

Stad Antwerpen breidt haar vergunningen voor deelbakfietsen uit. Aanbieder Cargaroo zal hierdoor 25 extra fietsen kunnen plaatsen. 

Stad Antwerpen blijft inzetten op deelmobiliteit en verhoogt daarom het maximumaantal toegelaten deelbakfietsen van 125 per aanbieder naar 150 per aanbieder.  

De stad voorziet zo twee vergunningen waarbinnen 150 voertuigen kunnen worden vergund. Omdat er nog geen tweede aanbieder van deelbakfietsen is gevonden, kreeg de enige huidige aanbieder, Cargoroo, dus de mogelijkheid om uit te breiden. Zij dienden een aanvraag in voor 25 extra fietsen, die werd goedgekeurd, wat hun totaal op het maximum van 150 brengt.

De gele deelbakfietsen van Cargoroo, die in dropzones doorheen Antwerpen verspreid staan, vormen een aanvulling op het reeds uitgebreide aanbod van deelmobiliteit in de stad. Gebruikers reserveren en betalen hun fiets via een app, waarna ze hem ontgrendelen en meteen kunnen vertrekken. Nadien brengen ze de bakfiets terug naar de dropzone waaruit ze hem ontleend hebben. 

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Ik merk dat heel wat mensen gebruik maken van de deelbakfietsen in onze stad, vandaar ook deze uitbreiding. Ook zij dragen bij aan de modal shift in onze stad."

Alle info over fietsen delen of huren staat op sna.be, klik hier voor de rechtstreekse link.


In de mediagalerij staat de hoofdfoto van dit persbericht. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.