Maand van de Markt in Antwerpen

Maand van de Markt in Antwerpen

01/04/2023

In april staat in Vlaanderen de wekelijkse openbare markt in de kijker, tijdens de Maand van de Markt. Ook stad Antwerpen doet mee en zet samen met de districten haar markten extra in het zonnetje. Wie deze maand een bezoek brengt aan een van de vele markten in de stad kan deelnemen aan een wedstrijd en maakt kans op een mooie prijs.

Antwerpen heeft een eeuwenlange en rijke traditie van markten. De stad telt 24 wekelijkse openbare markten, verspreid over de districten. Die markten zijn nog steeds bijzonder populair, zowel bij inwoners als bij bezoekers van de stad.

Maand van de Markt

Om de markten extra te promoten is er in april de tweede editie van de Maand van de Markt. Verschillende Antwerpse districten organiseren wedstrijden, waarbij klanten van de markt leuke prijzen kunnen winnen. Op de markten aan het Theaterplein bijvoorbeeld maken bezoekers kans op een hippe caddy gevuld met waardebonnen van de deelnemende markthandelaars.

Vandaag bracht schepen voor markten Peter Wouters een bezoek aan de exotische markt aan het Theaterplein en de Oudevaartplaats. Hij liep mee met de marktleiders die de markt elke week in goede banen leiden en gaf zo het officiële startschot voor de wedstrijd.

Schepen voor markten Peter Wouters is erg tevreden met deze Maand van de Markt: “De lokale markt draagt bij tot een levendige handelskern, maar het is ook een sociaal gebeuren, een aangename plek voor ontmoeting en beleving. Nergens anders vind je zo nabij en letterlijk binnen handbereik een dergelijk kwalitatief en (di)vers aanbod tegen een scherpe prijs, op maat van de klant en met persoonlijke bediening. De lach en de zwans of het luisterend oor krijg je er gratis bovenop. Wie me niet gelooft, nodig ik graag uit om de markt te komen (her)ontdekken, lokaal te kopen en de zintuigen te prikkelen. Een markt moet je immers zien, horen, ruiken en proeven.”

Wedstrijd

Om deel te nemen aan de wedstrijd kunnen de marktbezoekers de wedstrijdapp ‘Ik Koop Lokaal’ installeren op de smartphone. Met die app scannen ze bij elke aankoop de QR-code van de handelaar. Op die manier kunnen ze de hele maand deelnemen aan de wedstrijd.

Bezoekers zonder smartphone krijgen een invulkaart bij het marktkraam waar ze hun aankoop doen. Deze invulkaarten kunnen worden ingeleverd in de duidelijk herkenbare inleverbox op het terrein. Na afloop van de Maand van de Markt vindt per district de trekking van de winnaars plaats.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters

Copyright headerbeeld: Jan Crab

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.