Kinderopvang Felies feestelijk geopend in Borgerhout

Woensdag 19 juni 2024

In de Drossaardstraat is vandaag kinderopvang Felies feestelijk geopend. Het is de grootste kinderopvanglocatie van kinderopvangorganisator Felies in Antwerpen. Ze krijgen hiervoor minstens 10 jaar een stedelijk pand in concessie. De stad draagt bij aan de verbouwingskosten, Felies draagt bij aan het kinderopvangaanbod in Borgerhout met 44 nieuwe plaatsen. 

Felies heeft vooral ervaring met onthaalouders, een belangrijke schakel binnen het kinderopvanglandschap. Nu nemen ze hun intrek in wat vroeger stedelijke kinderopvanglocatie Merlijn was. Ze worden concessionaris voor 10 jaar met optie op verlenging met nog eens 5 jaar.  

Aan de opening in juni ging veel werk vooraf. Het verouderde pand werd omgetoverd tot een mooie, moderne en duurzame kinderopvanglocatie. De stad kwam hierbij voor 872.620,28 euro tussen via een investeringsondersteuning. 

Nood aan meer kinderopvang in Borgerhout

In Borgerhout intra muros is er nog een tekort aan kindplaatsen. Dankzij dit initiatief van stad Antwerpen en Felies stijgt ook hier het aantal opvangplaatsen.

De stad investeert voortdurend in nieuwe kinderopvanglocaties in de omgeving. Zo opende onlangs kinderdagverblijf Bellenbos in de Schoenstraat, en komt er binnenkort een nieuwe kinderopvanglocatie Kinnebaba op het Moorkensplein.

Nabilla Ait Daoud Schepen bevoegd voor cultuur, kinderopvang, personeel, loketten en ontwikkelingssamenwerking
Roel Veyt Woordvoerder schepen Nabilla Ait Daoud
Jeugd & Onderwijs
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.