Kammenstraat meer dan twee weken autovrij tijdens koopjesperiode

Kammenstraat meer dan twee weken autovrij tijdens koopjesperiode

Ook dit jaar wordt tijdens de koopjesperiode de Kammenstraat afgesloten voor auto’s, vrijdag 28 juni tot en met maandag 15 juli. Net zoals voorgaande jaren zal de verdwijnpaal aan het kruispunt van de Kammenstraat met de Oudaan omhoog gaan tussen 11 en 19 uur. Stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden. 

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen. 

  • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan; 
  • Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat; 
  • Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat, het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat; 
  • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod; 
  • Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer); 
  • Oudaan: verkeer uit de parking moet verplicht naar links en wegrijden via de Lange Gasthuisstraat. 
Story image

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Lange Gasthuisstraat komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is. Bewoners van de Everdijstraat en de Kammenstraat kunnen een aanvraag doen voor het bedienen van de verdwijnpaal.

Park and rides

Wie vlot in Antwerpen wil komen winkelen, kan best gebruikmaken van één van de negen park and rides. De stad raadt bezoekers aan om op voorhand hun beste route te berekenen en de info te raadplegen op www.slimnaarantwerpen.be.


De illustratieve hoofdfoto en het kaartje uit dit persbericht staan in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.