Kammenstraat meer dan twee weken autovrij tijdens koopjesperiode

Kammenstraat meer dan twee weken autovrij tijdens koopjesperiode

Ook dit jaar wordt tijdens de solden de Kammenstraat afgesloten voor auto’s, van komende vrijdag 1 juli tot maandag 18 juli. Net zoals voorgaande jaren zal de verdwijnpaal aan het kruispunt van de Kammenstraat met de Oudaan omhoog gaan tussen 11 en 19 uur. Stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen.

De verdwijnpaal op de hoek van de Oudaan met de Kammenstraat zal omhoog gaan, elke dag van de periode tussen 11 en 19 uur. In de omgeving worden op dat moment tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Daardoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Buurtbewoners zijn op de hoogte gebracht met een infobrief.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie:

  • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
  • Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt;
  • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
  • Oudaan: vanuit de parking Oudaan verplicht links afslaan richting Lange Gasthuisstraat;
  • Sint-Antoniusstraat en Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat.
Story image

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Oudaan en de Lombardenvest komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is.

Slim naar Antwerpen

Wie tijdens de koopjesperiode in Antwerpen wil komen shoppen, berekent best op voorhand zijn route op www.slimnaarantwerpen.be.


In de mediagalerij vindt u de foto en het plannetje uit dit bericht. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.