Kammenstraat meer dan drie weken autovrij tijdens eindejaarsperiode

Kammenstraat meer dan drie weken autovrij tijdens eindejaarsperiode

Dinsdag 29 november 2022

Ook dit jaar wordt tijdens de eindejaarsperiode de Kammenstraat afgesloten voor auto’s, van vrijdag 16 december tot maandag 9 januari, telkens tussen 11 en 19 uur. Stad Antwerpen werkte tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving uit om lokale bewoners en bezoekers een vlotte doorgang te bieden.

De Kammenstraat ligt vlak bij het voetgangersgebied van de Wilde Zee. Door de straat autovrij te maken vergroot de stad het voetgangersgebied en kunnen shoppers ongehinderd hun inkopen doen.

De verdwijnpalen op de hoek met de Oudaan en de Kammenstraat gaan elke dag van de periode omhoog tussen 11 en 19 uur. Dat heeft een invloed op de bereikbaarheid van de omgeving, daarom voert de stad tijdelijke verkeersmaatregelen in de omgeving in. Zo kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren, en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Buurtbewoners zijn hierover reeds op de hoogte gebracht met een infobrief.

Om de woonerven in de omgeving van de Begijnenstraat niet teveel te belasten, zal het verkeer komende uit parking Oudaan verplicht worden om linksaf te slaan, en zo weg te rijden via de Lange Gasthuisstraat.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie:

  • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
  • Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;
  • Sint-Antoniusstraat: afgesloten ter hoogte van de Kammenstraat, het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;
  • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
  • Geefsstraat: autoverkeer toegelaten en verplicht rechtsaf van Geefsstraat naar Schoenmarkt (uitgezonderd openbaar vervoer);
  • Schoenmarkt: enkelrichting richting Meirbrug, uitgezonderd voor openbaar vervoer, fietsers en toeristische rondritten;
  • Eiermarkt: enkelrichting tussen de Meirbrug en inrit parking Meir en dit in de richting van de parking. Verkeer uit de parking moet verplicht naar rechts en via de Sudermanstraat wegrijden;
  • Oudaan: verkeer uit de parking moet verplicht naar links en wegrijden via de Lange Gasthuisstraat;
  • Nationalestraat: parkeerverbod van Lange Vlierstraat tot Groenplaats (laad- en loszones en plaatsen voor personen met een handicap blijven wel beschikbaar).
Story image

De parkeergeleiding wordt aangepast naar een route zonder de Kammenstraat. Ter hoogte van de Oudaan, Lombardenvest en Meirbrug komen verkeersborden met de gewijzigde verkeerssituatie. De Leopoldstraat en Kasteelpleinstraat krijgen signalisatie dat de Kammenstraat autovrij is. Bewoners van de Everdijstraat en de Kammenstraat kunnen een aanvraag doen voor het bedienen van de verdwijnpaal.

Park and rides

Wie vlot in Antwerpen wil komen shoppen, kan best gebruikmaken van een één van de negen P+R’s. De stad raadt bezoekers aan om op voorhand hun beste route te berekenen en de info te raadplegen op www.slimnaarantwerpen.be. De app van Slim naar Antwerpen heeft sinds kort ook een uitgebreide live navigatie-functie.


U vindt de illustratieve hoofdfoto en het kaartje van dit persbericht in de mediagalerij. Dit beeldmateriaal is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.