Skip to Content
Kammenstraat autovrij tijdens eindejaars- en koopjesperiode

Kammenstraat autovrij tijdens eindejaars- en koopjesperiode

Tijdens de eindejaars- en koopjesperiode wordt de Kammenstraat afgesloten voor auto’s en neemt de stad tijdelijke verkeersmaatregelen. Zo krijgen de shoppers meer ruimte en wordt tegelijk de vlotte doorgang voor bewoners en bezoekers verzekerd. De maatregelen zullen geldig zijn tussen 18 december 2021 en 10 januari 2022.

Om te anticiperen op de verwachte koopjesdrukte tijdens de eindejaarsperiode vergroot de stad het voetgangersgebied in de binnenstad door de Kammenstraat tijdelijk autovrij te maken. De Kammenstraat zal daarmee aansluiten op de winkelzone De Wilde Zee.

Van 18 december tot 10 januari zal de verdwijnpaal op de hoek met de Oudaan en de Kammenstraat omhoog gaan, telkens tussen 11 en 19 uur. In de omgeving worden ook tijdelijke verkeersmaatregelen genomen. Hierdoor kan het openbaar vervoer blijven functioneren, kunnen bewoners in hun buurt blijven parkeren en blijven de parkings in de binnenstad vlot bereikbaar. Op die manier wordt de hinder voor alle lokale gebruikers zoveel mogelijk beperkt.

In volgende omliggende straten verandert tijdens de eindejaars- en koopjesperiode tijdelijk de verkeerssituatie:

  • Everdijstraat: afgesloten ter hoogte van de parking Oudaan;
  • Eiermarkt: enkelrichting tussen Meirbrug en inrit parking Meir (in de richting van de parking). Het verkeer komende van de parking moet rechtsaf en via de Sudermanstraat wegrijden;
  • Geefstraat: verplicht rechtsaf van Geefstraat naar Schoenmarkt;
  • Kammenstraat: afgesloten voor autoverkeer tussen 11 en 19 uur;
  • Lombardenstraat: dubbelrichtingsverkeer en plaatselijk parkeerverbod;
  • Nationalestraat: parkeerverbod tussen Lange Vlierstraat en Groenplaats, de laad- en loszones en parkeerplaatsen voor personen met een beperking blijven wel beschikbaar;
  • Oudaan: vanuit de parking Oudaan verplicht links afslaan richting Lange Gasthuisstraat;
  • Schoenmarkt: enkelrichting in de richting van de Meirbrug;
  • Sint-Antoniusstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat;
  • Sleutelstraat: afgesloten aan de Kammenstraat. Het verkeer kan de straat bereiken via de Nationalestraat.
Plannetje wijziging verkeerssituatie
Plannetje wijziging verkeerssituatie

Kom slim naar Antwerpen

Wie naar Antwerpen wil komen, kan op voorhand steeds zijn beste route berekenen via www.slimnaarantwerpen.be.

De stad roept mensen op de geldende coronamaatregelen te respecteren. Meer info staat op www.antwerpen.be. Klik hier voor de rechtstreekse link.


In de mediagalerij vindt de pers het plannetje van de gewijzigde verkeerssituatie. Opgelet, dit beeld is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

Copyright headerbeeld: Sigrid Spinnox

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.