Jeanne Brabantstunnel donderdag enkele uren afgesloten

Jeanne Brabantstunnel donderdag enkele uren afgesloten

Voor een dringende herstelling wordt de Jeanne Brabantstunnel, de tunnel op de Antwerpse Leien richting zuiden, op donderdag 25 januari van 10.00 tot 15.00 uur tijdelijk afgesloten. Het verkeer volgt een bovengrondse omleiding. Parking Opera blijft bereikbaar via de Jos Brabantstunnel.

Eind december vorig jaar werd de verticale hoogtedetectie van de Jeanne Brabantstunnel aangereden door een te hoge vrachtwagen. Om de veiligheid van de tunnel te garanderen, wordt daaraan nu een spoedherstelling uitgevoerd. Daarom wordt de tunnel tijdelijk afgesloten en volgt het verkeer een omleiding.

Omleidingen

  • Verkeer met een lokale bestemming rijdt in de buurt van de tunnel om via de zijrijbaan van de Italiëlei (N1), de Kipdorpbrug, de Franklin Rooseveltplaats, de Van Ertbornstraat, de Quellinstraat en de Maria-Theresialei.
  • Doorgaand bovenlokaal verkeer vermijdt de omgeving van het Operaplein en de stadskern door om te rijden via de Singel (Ijzerlaan/Slachthuislaan/Noordersingel; R10), de Plantin en Moretuslei (N184), de Quinten Matsijslei en de Maria-Theresialei.

Parking Opera

Parking Opera is niet bereikbaar via de Jeanne Brabantstunnel, wel via de Jos Brabantstunnel. De parking uitrijden kan wel steeds via beide tunnelkokers.

Meer info

Deze info staat ook op een webpagina van www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link . Met de routeplanner van Slim naar Antwerpen kan iedereen ook de verplaatsing naar Antwerpen optimaal plannen.


De foto bij dit persbericht (copyright Frederik Beyens) is te vinden in de mediagalerij. Hij is enkel bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Mobiliteit & Parkeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.