Het Steen verwelkomt 300.000ste bezoeker en zet eindejaarsaanbod in de kijker

Het Steen verwelkomt 300.000ste bezoeker en zet eindejaarsaanbod in de kijker

Het Steen verwacht op woensdag 7 december de 300.000ste bezoeker sinds de opening die plaatsvond eind oktober 2021. Die gelukkige bezoeker zal feestelijk ontvangen worden op woensdag 7 december en ontvangt een heus Antwerps verrassingspakket uit de handen van schepen voor toerisme Koen Kennis. De Antwerp City Shop presenteert hiermee ook haar uitgebreid eindejaarsaanbod, met geschenkpakketten, kerstversiering en andere kerstaccessoires.

In 2022 toonde stad Antwerpen zich weer als de toeristische bestemming bij uitstek. Dat is duidelijk te zien aan de hoge bezoekersaantallen van Het Steen en de bijhorende Antwerp City Shop. Zij stevenen af op een recordjaar.

Het Steen, dat recent nog de felbegeerde Vlaamse Onroerenderfgoedprijs mocht ontvangen, trekt nu al 50 % meer (inter-)nationale bezoekers in vergelijking met de cijfers van het bezoekerscentrum aan de Grote Markt in 2019, voor corona dus.

Schepen voor toerisme Koen Kennis: "De renovatie van Het Steen en de heropening als bezoekerscentrum zijn een schot in de roos. De hele wereld komt er over de vloer en maakt er kennis wat met onze stad te bieden heeft. Het is een nieuwe toegangspoort tot de stad voor heel wat bezoekers."

Persuitnodiging

De pers is van harte welkom voor het feestelijk onthaal van de 300.000ste bezoeker sinds de opening, in aanwezigheid van schepen voor toerisme Koen Kennis op woensdag 7 december om 11.00 uur in de Antwerp City Shop aan Het Steen. De bezoeker in kwestie ontvangt een verrassingspakket van de schepen.

Uitgebreid eindejaarsaanbod

Ook dit jaar biedt de Antwerp City Shop weer een uitgebreid eindejaarsaanbod, met geschenkpakketten, kerstversiering en accessoires zoals Antwerpse kerstballen en meer.

Deze kerstvakantie organiseert Visit Antwerpen ook voor de eerste keer een Startup Fair. Creatieve startups krijgen hier de kans om hun product in de kijker te zetten voor een breed en internationaal publiek. Op die manier maken bezoekers kennis met een breed scala aan originele stadsproducten, wat aansluit bij het aanbod in de Antwerp City Shop.

Op 27 en 29 december is er ook de voorstelling 'Dievenvingers', een historisch verteltheater waarbij volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar de geheime kamers en kelders van Het Steen ontdekken. Inschrijven kan via deze link.

Zo sluit Het Steen helemaal aan bij de Winter In Antwerpen en draagt ze bij aan de betoverende sfeer die ook dit jaar de stad zal verwarmen.

Sterke cijfers in 2022

Het Steen mocht ook in 2022 weer heel wat internationale bezoekers ontvangen. Topmomenten waren Hemelvaartsdag, het weekend van The Tall Ships Races en Open Monumentendag.

De absolute topmaand van 2022 was augustus, met bijna 40.000 bezoekers in totaal. Ook oktober bleek, dankzij het zachte weer, een mooie maand waardoor er bijna evenveel bezoekers langskwamen als in de zomermaand juli.

De meerderheid van de bezoekers (43 %) komt uit eigen land. Verder is Het Steen het populairst bij bezoekers uit Nederland (12 %), Duitsland (10%) Frankrijk (6 %), en Spanje (5 %), gevolgd door andere EU-landen. Ook Amerikanen vinden vlot hun weg naar Het Steen.

Antwerp City Shop

Met een gemiddelde besteding van 12,50 euro per bezoeker zijn de populairste producten onder andere de Antwerpse Handjes, Elixir d'Anvers, Marsepein Louis d'Anvers, de 3D-puzzel van de kathedraal, Visit Guides en natuurlijk de Antwerp City Card.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Matthias De Boeck

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.