Skip to Content

Griezelsfeer tijdens Halloweenzwemmen in stedelijke zwembaden

De herfstvakantie komt eraan, waarbij Sporting A voor een aantrekkelijk zwemaanbod zorgt. Op woensdag 2 november zijn alle kinderen welkom om te komen speelzwemmen in onvervalste Halloweensfeer, met tal van activiteiten in het thema. Bovendien is een aantal zwembaden tijdens de vakantie later open.

Zwemmen tussen spoken, vampieren en andere griezels

Op woensdag 2 november is het vanaf de late namiddag griezelen geblazen in alle Antwerpse zwembaden: tijd voor Halloweenzwemmen! Kleine waterduivels worden verwelkomd in ultieme Halloweensfeer. Doorlopend zijn er heel wat activiteiten te beleven voor jong en oud. Elk zwembad heeft een aangepast programma: griezelbeestjes opduiken uit het water, een verduisterde spookkamer, een enge voorleessessie, een spuitje veenbessensap aan de Bloedbar, een tas pompoensoep bij het buitengaan… bezoekers komen helemaal in de stemming buiten.

Kinderen tot en met 11 jaar kunnen zich van tevoren inleven dankzij de kleurwedstrijd. Aan het onthaal van elk zwembad of online zijn nu reeds Halloween-kleurplaten te verkrijgen, die ze die woensdag ter plekke kunnen inruilen voor een leuk cadeau.

Uitgebreide openingsuren

Traditioneel hebben tijdens de schoolvakanties een aantal overdekte zwembaden uitgebreide openingsuren. Ook deze herfstvakantie is dat het geval in de zwembaden De Schinde (Ekeren), Groenenhoek (Berchem) en Plantin Moretus (Borgerhout). ​

Praktisch

  • Halloweenzwemmen – woensdag 2 november – 17.00 tot 20.00 uur
  • Programma voor Halloweenzwemmen per zwembad op www.sportingA.be. Klik hier voor de rechtstreekse link. Daar zijn ook de kleurplaten te downloaden.
  • Op de respectievelijke webpagina van elk zwembad staan de uitgebreide openingsuren. Een overzicht van alle zwembaden in Antwerpen is te vinden op www.sportingA.be/zwembaden. ​

Persuitnodiging

De pers is welkom om beelden te komen maken tijdens het Halloweenzwemmen. Daarbij moet wel zoals steeds toestemming gevraagd worden wanneer mensen herkenbaar in beeld komen (bij kinderen aan de ouders of voogd).

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Kris Goossenaerts Kabinetsmedewerker van schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.