Gratis bezoek ‘The Antwerp Story’ met de museumpas

Gratis bezoek ‘The Antwerp Story’ met de museumpas

Vanaf 15 juli kunnen houders van de museumpas, het grootste museumabonnement van België, ook gratis ‘The Antwerp Story’ in Het Steen bezoeken. Stad Antwerpen wil op deze manier dit interactief belevingsparcours zo toegankelijk mogelijk maken voor iedereen. De museumpas geeft gedurende een jaar gratis toegang tot alle deelnemende Belgische musea en abonnees genieten van allerlei extra voordelen.

The Antwerp Story, een interactief belevingsparcours in Het Steen, is nu een half jaar open en mocht al meer dan 15.000 nationale en internationale bezoekers ontvangen. Via elf kamers ontdekken bezoekers op korte tijd de rijke geschiedenis van de stad en maken ze kennis met de vele Antwerpse wijken, de mooie Antwerpse musea en de Antwerpenaren. Na hun bezoek kunnen ze vanop het dakterras en de uitkijktoren nog genieten van een prachtig uitzicht over de Schelde en de stad.

Vanaf 15 juli zullen museumpashouders ook gratis The Antwerp Story kunnen bezoeken. Door zich aan te sluiten bij de lange lijst aan deelnemende musea, hoopt de stad nu nog meer bezoekers naar hun bezoekerscentrum te krijgen om hen te verbluffen met alles wat de stad te bieden heeft.

Koen Kennis, schepen voor toerisme: 'Het Steen werd gerenoveerd als een multifunctioneel bezoekerscentrum, en het is duidelijk dat we daarin geslaagd zijn. Dat het gebouw nu ook op de radar van de museumpas staat, is erg goed nieuws. Hierdoor zullen ongetwijfeld nog meer cultuurliefhebbers de weg naar Het Steen vinden. Ze zullen niet teleurgesteld zijn, want een bezoek aan The Antwerp Story dompelt je onder in de rijke cultuur en geschiedenis van de stad.' 

museumPASSmusées is een overkoepelend initiatief van de musea in Vlaanderen, Wallonië en Brussel. Zij willen hiermee enerzijds de zichtbaarheid van de deelnemende musea verhogen, maar ook de drempel tot cultuur verlagen. De museumpas kost 59 euro en biedt een jaar lang toegang tot meer dan 220 Belgische musea en hun vaste collecties, wanneer en zo vaak men wil. Ook tijdelijke tentoonstellingen zijn gratis of met een mooie korting te bezoeken. Verder profiteren pashouders van treintickets aan halve prijs, korting in museumshops en tal van andere voordelen. De lijst van deelnemende musea breidt zich verder uit, en vanaf 15 juli zal dus ook een bezoek aan ’The Antwerp Story’ in Het Steen mogelijk zijn.

Alle info over de museumpas: www.museumpassmusees.be.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Matthias De Boeck

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.