Skip to Content

Gouden BEA voor Antwerpse Bevrijdingsdagen

Gisterenavond vonden in de Nekkerhal in Mechelen de Belgian Event Awards plaats. Tijdens deze speciale ‘the roaring twenties’-editie werden zowel de winnaars van 2020 als van 2021 bekendgemaakt. Twee Antwerps events waren genomineerd, waarvan één een Gouden BEA won.

De Best Event Awards (BEA) is een competitie die de beste evenementen van ons land bekroont. Omdat de vorige editie door het coronavirus niet doorging, werden er nu acht Gouden BEA’s uitgereikt: vier van vóór 13 maart 2020 en vier van erna. De prijscategorieën zijn B2B, B2C, B2E en Institutional.

Bevrijdingsdagen in de prijzen

De Bevrijdingsdagen, een event van de stad in samenwerking met vzw Vredescentrum, het War Heritage Institute en Sylvester Events, waren goed voor een Gouden BEA in de categorie Institutional. Dit evenement vond plaats op 7 en 8 september 2019 en stond in het teken van de 75-jarige herdenking van de Antwerpse bevrijding tijdens de Tweede Wereldoorlog. Er werd onder meer een parade met legertanks, een voorstelling van historische boten op de Schelde en een spektakel met figuranten georganiseerd. Maar liefst 160 000 bezoekers maakten deel uit van deze indrukwekkende herdenking.

Burgemeester Bart De Wever: “75 jaar Bevrijding was de laatste grootse viering waar nog tal van levende getuigen van de Tweede Wereldoorlog konden worden gehuldigd. We zijn zeer fier dat we dit hebben gedaan en honderdduizenden mensen betrokken hebben bij deze geschiedenis. Antwerpen is een evenementenstad en deze bekroning is een pluim voor alle vrijwilligers en professionals die onze stad laten bruisen.”

Rail ‘n Snow

Ook het event Rail 'n Snow was genomineerd, maar viel niet in de prijzen. Tijdens de Winter in Antwerpen 2019 pakte de stad in samenwerking met Sneeuwsport Vlaanderen en Cravat Events uit met een spectaculair snowboardevent. Tijdens Rail ’n Snow toonden de beste freestyle skiërs en snowboarders hun kunsten op een imposante schans, op de tonen van verschillende dj’s. Voor de kleinsten was er kinderanimatie en de mogelijkheid om hun snowboardkunsten uit te testen in het Kids On Snow-park.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

 

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.