Fietsbrug IJzerlaan tijdelijk afgesloten vanaf maandag 28 augustus 

De fiets- en wandelbrug aan de IJzerlaan wordt voor de vernieuwing van het wegdek volledig afgesloten vanaf maandag 28 augustus tot en met uiterlijk zondag 24 september. Fietsers en voetgangers volgen een omleiding

De brug aan de IJzerlaan, over het Albertkanaal richting Merksem, wordt zeer intensief gebruikt. Daarom moet ze nu een nieuwe slijtlaag krijgen.  

Om deze werken te kunnen uitvoeren, sluit de stad de wandel- en fietsbrug volledig af voor maximaal 4 weken. Het verwijderen van de bestaande slijtlaag en het aanbrengen van de nieuwe moet namelijk gebeuren onder bepaalde omgevingseisen. Zo hebben onder andere de weersomstandigheden een invloed op de uitvoering van de werken. Door een ruim tijdsvenster te nemen, houdt de stad rekening met zoveel mogelijk omgevingsfactoren, waardoor de vernieuwing zo optimaal en vlot mogelijk kan verlopen. Op die manier wil de stad een zo lang mogelijke volgende levensduur garanderen.  

Omleiding 

Fietsers en voetgangers volgen zowel richting Antwerpen als in de andere richting een omleiding via de Noorderlaanbrug.

Brug sinds 2017 

De oude IJzerlaanbrug over het Albertkanaal werd in 2017 vervangen door een nieuwe fiets- en voetgangersbrug. Die sluit naadloos aan op de fietsroutes naar en rond de stad, zoals het Ringfietspad, het Singelfietspad en de fietsostrade van Antwerpen naar Essen. De brug is zo populair dat er nu, na zes jaar, een nieuwe slijtlaag moet worden aangelegd zodat de veiligheid van de gebruikers verzekerd blijft. 

Deze info staat ook op https://slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/fietsbrug-i-jzerlaan-vernieuwing-wegdek.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.