Dienstencentrum Klein Heide in Hoboken buiten gebruik vanaf november 2024

Klanten kunnen terecht in nabijgelegen dienstencentra Broydenborg of Portugesehof. Ook nieuw dienstencentrum vanaf 2027 in Stuivenbergwijk van Hoboken.

Woensdag 15 mei 2024

Woonhaven Antwerpen renoveert verschillende sociale woningen aan de Alfred Nobellaan in Hoboken. In een volgende fase zijn de drie flatgebouwen aan de beurt waar ook het dienstencentrum Klein Heide van Zorgbedrijf Antwerpen in gehuisvest is. Om aan de hedendaagse normeringen te voldoen, voert Woonhaven ingrijpende renovatiewerken uit, waarbij de gebouwen gestript en heropgebouwd worden. Het verder openhouden van het dienstencentrum Klein Heide tijdens deze langdurige werken is onmogelijk omwille van veiligheid, stof- en geluidshinder.

Zoals in 2020 reeds aangekondigd zal als gevolg van deze werken het dienstencentrum Klein Heide buiten gebruik genomen worden. De 15-tal vaste klanten worden vanaf november verwelkomd in de nabijgelegen dienstencentra Portugesehof, of het recent geopende Broydenborg, beide op wandelafstand. De drie medewerkers van Klein Heide zullen elders in Hoboken bij Zorgbedrijf Antwerpen worden ingezet.

Zorgbedrijf Antwerpen werkt ondertussen verder aan de vernieuwing van haar dienstverlening in Hoboken. Ook aan de Dokter Robert Kochlaan (de Stuivenbergwijk van Hoboken) komt vanaf 2027 een nieuw woonzorgcentrum voor 120 bewoners, een dienstencentrum en 70 assistentiewoningen met bijbehorende parkeerplaatsen en buitenaanleg. De aanvraag voor de omgevingsvergunning is momenteel lopende.

Zorgbedrijf Antwerpen investeerde de voorbije jaren in 521 woonplaatsen en ontmoetingsplaatsen voor de Hobokense senioren.

Het huidige aanbod van Zorgbedrijf Antwerpen in Hoboken:

  • Dienstencentrum Groen Zuid met 133 assistentiewoningen;
  • Dienstencentrum Moretusburg;
  • Dienstencentrum Portugesehof met 172 assistentiewoningen (Portugesehof, Lindenhof en De Krekel);
  • Dienstencentrum Victor De Bruyne;
  • Woonzorgcentrum Lichtenberg met 150 erkende woongelegenheden;
  • Dienstencentrum Broydenborg met 66 assistentiewoningen.

Wenst u meer info of komt u langs? Contacteer Pieter Dierckx, directeur communicatie Zorgbedrijf Antwerpen: 0475 46 23 67 en pieter.dierckx@zorgbedrijf.be.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Pieter Dierckx Directeur communicatie Zorgbedrijf Antwerpen
Story image


 

 

Samenleven & Welzijn
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.