Derde vestiging buurtrestaurant Dagschotel levert maaltijden in Berchem, Borgerhout en Deurne

Vanaf donderdag 6 oktober kunnen inwoners van Berchem, Borgerhout en Deurne voor een lekkere en betaalbare maaltijd terecht in een nieuw buurtrestaurant: Dagschotel. Dat zet extra in op het aan huis leveren van verse maaltijden op een duurzame en milieuvriendelijke manier.

Dagschotel is een samenwerking tussen stad Antwerpen en Sense. Zij startten eind 2020, in volle coronacrisis, met de eerste vestiging van Dagschotel in Merksem dat maaltijden aan huis leverde. In 2021 opende een tweede vestiging in Hoboken.

Ook dit nieuwe buurtrestaurant levert op bestelling verse maaltijden aan huis. Een concept dat aanslaat volgens Jan Van Roie van Dagschotel: “In onze huidige twee locaties bereiden we elke dag gemiddeld 135 verse maaltijden voor 3200 klanten. Het aan huis leveren is een meerwaarde voor onze klanten. Bovendien kunnen we nog beter wijkgericht werken.”

Deze derde vestiging, Dagschotel Boelaer, levert maaltijden aan inwoners van de wijken Deurne-Zuid, Borgerhout Extra Muros en Berchem-Groenenhoek. Zij kunnen eenvoudig bestellen tot 1 uur voordien, online, telefonisch of ter plaatse in het restaurant. Ze kiezen uit 5 dagschotels, van vis of veggie tot een klassieker.

De maaltijden worden verpakt in duurzame verpakking en aan huis geleverd met elektrische bakfietsen door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, die zo ervaring opdoen als fietskoeriers.

Schepen voor sociale zaken Tom Meeuws: “De ‘Dagschotel’-buurtrestaurants in Merksem en Hoboken bleken een schot in de roos. Met de opening van deze derde ‘Dagschotel’ worden nu ook Deurne-Zuid, Borgerhout Extra Muros en Berchem-Groenenhoek bediend. Ondanks de stijgende inflatie kiezen we er als stad voor om de sociale prijzen in de Buurtrestaurants en Dagschotels van MetSense goedkoop te houden. Zo kunnen mensen met een pasje ‘verminderd tarief’ (via OCMW) een volledige warme maaltijd nuttigen voor slechts 3 euro. Voor senioren bedraagt de prijs 7 euro. Maar ook gewone klanten kunnen er tegen erg democratische prijzen een lekkere en gezonde maaltijd afhalen of laten thuisbezorgen. Met deze beleidsbeslissing bieden we onrechtstreeks steun aan mensen met een krap budget." 

Met deze nieuwe opening telt de stad Antwerpen ondertussen zeven buurtrestaurants. Naast drie restaurants met de Dagschotel-formule gaat het om De 7Schaken, Kom.EET, Bakboord en Foyer De Stroming. Iedereen kan er terecht voor een lekkere verse maaltijd tegen een betaalbare prijs. Sommige Antwerpenaren, zoals senioren of mensen met een verhoogde tegemoetkoming, betalen een gunsttarief.

Praktisch

  • Dagschotel, Bikschotelaan 262, 2140 Borgerhout
  • Open van maandag tot zaterdag van 11 tot 19 uur
  • Gesloten op zondagen, Kerstmis en Nieuwjaarsdag.
  • Bestellen ter plaatse, telefonisch tijdens de openingsuren op 03 220 16 60, of via de webshop op www.dagschotel.be.
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.