Skip to Content

Definitief ontwerp goedgekeurd voor ontbrekend stuk fietspad Laar in Ekeren

In het Laar in Ekeren ontbreekt een stuk fietspad, tussen huisnummer 22 en de doorsteek naar de Kluislaan. Het district Ekeren keurde nu het definitief ontwerp voor de aanleg van deze ontbrekende schakel goed. De werken staan gepland voor dit voorjaar.

Door de verkaveling van het project Quadelaar ontstaat er ruimte om dit stuk aan te leggen. Het fietspad krijgt dezelfde afmetingen als het recent aangelegde dubbelrichtingsfietspad tussen de Eduard Waghemansbrug en de doorsteek naar de Kluislaan. De aanwezige gracht wordt in een koker gelegd, en in de bocht wordt de schrikstrook iets breder gemaakt en aangelegd in gras. Dat zorgt voor meer veiligheid voor de fietsers.

Koen Kennis, Antwerps schepen voor mobiliteit: "Het gaat om een klein stukje dat ontbrak op een veelgebruikte fietsverbinding tussen Merksem, Brasschaat en Ekeren. Dit soort ontbrekende schakels werken we stelselmatig weg, en zo gaat de veiligheid en het comfort voor de fietsers erop vooruit."

De aanleg van het fietspad wordt gefinancierd door stad Antwerpen. In een latere fase komt er ook nieuwe verlichting in het Laar tussen de Eduard Waghemansbrug en huisnummer 22. De kost hiervan wordt door het district Ekeren gedragen.

Districtsburgemeester Koen Palinckx: “Met het aanleggen van deze ontbrekende schakel zetten we opnieuw een belangrijk stap om het fietsen veilig en comfortabel te maken in Ekeren. Dit korte stuk nieuw fietspad is bovendien noodzakelijk om ook het deel tot aan De Oude Landen in een volgende stap te gaan aanleggen. Daarvoor zijn we nu ook gestart met de opmaak van de plannen.”
Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Koen Palinckx Districtsburgemeester district Ekeren
Marc Elseviers Ekers districtsschepen voor mobiliteit
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Kelly Stark Communicatieverantwoordelijke district Ekeren
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.