Skip to Content

Waterkeringspoorten in Antwerpen gaan dicht zondagavond 20 februari wegens hoogwater

Opnieuw verwacht het Waterbouwkundig Labo stormtij op de Schelde in de ochtend en mogelijk de avond van maandag 21 februari. De brandweer en de stadsdiensten sluiten daarom op zondag 20 februari de waterkeringspoorten.

Het Waterbouwkundig Labo verwacht maandag 21 februari om 6.20 uur een springtij van 6,90m TAW. Ook in de avond wordt hoger tij dan normaal verwacht rond 18.45 uur. De brandweer en de stadsdiensten houden daarom de waterkeringspoorten vaker dicht deze dagen.

Op zondagavond om 22 uur sluit de brandweer de laatste poorten. In de loop van de dag zullen ook de stadsdiensten al enkele poorten sluiten. De poort aan het Steenplein zal in de loop van maandag tussen de twee hoge getijden open zijn om het Steen, het veer of de Waterbus te bereiken. Parkeren is niet toegelaten. Vanaf 16 uur worden de poorten op maandag 21 februari opnieuw gesloten.

Parkeer niet achter de waterkeringsmuur

Eigenaars van wagens die op de kaaien achter de waterkeringsmuur geparkeerd staan, wordt aangeraden deze te verplaatsen. Er wordt niet getakeld. Wagens kunnen niet meer weg, eens de poorten toe zijn. Er geldt een parkeerverbod achter de waterkeringsmuur van zondag 20 februari om 22 uur tot en met maandag 21 februari om 21 uur.

Het wordt sterk afgeraden om te voet de waterkeringsmuur over te steken tijdens of onmiddellijk na hoogwater.

 

 

 

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen

 

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.