Brand in meterlokaal assistentiewoningen Broydenborg in Hoboken

Donderdagavond brak er brand uit in het gemeenschappelijk meterlokaal van de assistentiewoningen Broydenborg in Hoboken. De brand vond enkel in deze ruimte plaats en was snel onder controle. Er vielen geen gewonden.

Als gevolg van de brand hebben momenteel 17 van de 66 assistentiewoningen geen elektriciteit. Het betreft 24 bewoners die gisteravond door Zorgbedrijf Antwerpen persoonlijk werden gecontacteerd.

7 Bewoners brachten de voorbije nacht door bij familie en 7 bewoners brachten de nacht door in een andere locatie van Zorgbedrijf Antwerpen.

10 bewoners weigerden de flat te verlaten en tekenden een verklaring dat ze op eigen risico de nacht in hun eigen flat zouden doorbrengen. Zij gingen daarbij akkoord dat zij voor één nacht geen gebruik konden maken van de 24/7 service die Zorgbedrijf Antwerpen garandeert in geval van nood in een assistentiewoning.

Vrijdagmiddag werd een noodgenerator op de site geïnstalleerd waardoor alle 17 flats vanaf zaterdag terug beperkt over stroom beschikken. Pas dan kunnen alle bewoners terugkeren naar hun assistentiewoning. Dat betekent dat alle 24 bewoners vannacht elders moeten logeren. 6 bewoners doen dat bij familie, voor 18 bewoners organiseerde Zorgbedrijf Antwerpen een hotelovernachting.  

De herstellingswerken aan de meterkasten zijn ondertussen opgestart maar het is momenteel nog onduidelijk wanneer 17 flats terug volledig over elektriciteit zullen beschikken.

Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Pieter Dierckx Directeur communicatie Zorgbedrijf Antwerpen
Story image
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.