Brabantstunnels tijdelijk afgesloten vanaf 3 april

Brabantstunnels tijdelijk afgesloten vanaf 3 april

30/03/2023

Wegens onderhoudswerken worden beide Brabantstunnels op de Leien tijdelijk afgesloten. De Jos Brabantstunnel, richting noord, is volledig afgesloten voor verkeer van maandag 3 april 6 uur tot vrijdag 7 april 18 uur. De Jeanne Brabantstunnel, richting zuid, blijft langer afgesloten, van 3 april tot en met vrijdag 14 april. Het verkeer krijgt een bovengrondse omleiding.

Twee keer per jaar krijgen beide Brabantstunnels een grote onderhoudsbeurt. In beide kokers worden alle installaties zoals de verlichting, ventilatie, blusinstallatie en camera's onderhouden, de uitzettingsvoegen in het wegdek hersteld en reflectoren aangebracht om de veiligheid in de tunnel te verhogen. Ook behandelen ze de waterinfiltratie en testen ze alle veiligheidssystemen van de parking en de tunnel. Die noodzakelijke werkzaamheden zijn enkel mogelijk bij een volledige tunnelsluiting. ​

De Jos Brabantstunnel is gedurende de hele periode afgesloten van maandag 3 april om 6 uur tot vrijdag 7 april om 18 uur. De Jeanne Brabantstunnel is afgesloten van 3 april tot en met vrijdag 14 april.

Omleiding voor de Jos Brabantstunnel (de tunnel richting noord, richting Italiëlei)

  • Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Maria-Theresialei, Quellinstraat, Van Ertbornstraat, Osystraat, Van Maerlantstraat en Vondelstraat.
  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Maria-Henriëttalei, Van Eycklei, Plantin en Moretuslei, Noordersingel, Slachthuislaan en IJzerlaan.

Omleiding voor de Jeanne Brabantstunnel (de tunnel richting zuid, richting Frankrijklei)

  • Lokaal verkeer wordt omgeleid via de zijrijbaan Italiëlei, Kipdorpbrug, Rooseveltplaats, Van Ertbornstraat, Quellinstraat en Maria-Theresialei.
  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de IJzerlaan, Slachthuislaan, Noordersingel, Plantin en Moretuslei, Quinten Matsijslei en Maria-Theresialei.

Parking Opera

Parking Opera is niet bereikbaar van maandag 3 tot en met vrijdag 7 april. De parking uitrijden kan tijdens deze periode enkel via de uitrit in de Jos Brabantstunnel (richting noord).

Van vrijdag 7 april 18 uur tot vrijdag 14 april 18 uur is parking Opera bereikbaar via de Jos Brabantstunnel (in- en uitrijden).

Brabantstunnels

De Jeanne en de Jos Brabantstunnel zijn elk 550 meter lang en geven toegang tot de ondergrondse parking Opera. De tunnels werden voor het verkeer geopend op 20 mei 2020. Door regelmatig onderhoudswerken uit te voeren, zorgt stad Antwerpen voor een veilige en vlotte verbinding op de Antwerpse Leien.

Meer info

Lees meer op de webpagina van Slim naar Antwerpen. Daar kan je ook je verplaatsing naar Antwerpen optimaal plannen.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Frederik Beyens

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.