Brabantstunnels tijdelijk afgesloten in de nacht van 21, 22 en 23 november

Brabantstunnels tijdelijk afgesloten in de nacht van 21, 22 en 23 november

18 | 11 | 22

In de nacht van maandag 21, dinsdag 22 en woensdag 23 november zijn er 's nachts onderhoudswerken in beide Brabantstunnels op de Leien, waarvoor die tijdens deze drie nachten telkens van 19.00 tot 07.00 uur worden afgesloten. Het verkeer krijgt een bovengrondse omleiding. 

De afsluitingen van de tunnels zijn nodig voor onderhoudswerken aan de sprinklerleidingen. Beide tunnelkokers zijn daarom tijdens de nachten van 21, 22 en 23 november gesloten, telkens vanaf 19.00 uur ’s avonds tot 07.00 uur ’s morgens. Overdag zijn de tunnels gewoon open voor verkeer.

Omleiding voor de Jeanne Brabantstunnel (de tunnel richting zuiden, richting Frankrijklei)

  • Lokaal verkeer wordt omgeleid via de zijrijbaan Italiëlei, Kipdorpbrug, Rooseveltplaats, Van Ertbornstraat, Quellinstraat, Maria-Theresialei.
  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de IJzerlaan, Slachthuislaan, Noordersingel, Plantin en Moretuslei, Quinten Matsijslei en Maria-Theresialei.

Omleiding voor de Jos Brabantstunnel (de tunnel richting noorden, richting Italiëlei)

  • Lokaal verkeer wordt omgeleid via de Maria-Theresialei, Quellinstraat, Van Ertbornstraat, Osystraat, Van Maerlantstraat en Vondelstraat.
  • Doorgaand verkeer wordt omgeleid via de Maria-Henriëttalei, Van Eycklei, Plantin en Moretuslei, Noordersingel, Slachthuislaan en IJzerlaan.

Parking Opera is tijdens de werken niet bereikbaar. De parking uitrijden kan tijdens de hele duur van de onderhoudswerken.

De Jeanne en de Jos Brabantstunnel zijn elk 550 meter lang en geven toegang tot de ondergrondse parking Opera. De tunnels werden voor het verkeer geopend op 20 mei 2020. Door regelmatig onderhoudswerken uit te voeren, zorgt stad Antwerpen voor een veilige en vlotte verbinding op de Antwerpse Leien.

Meer info op: https://slimnaarantwerpen.be/nl/werken-events/brabantstunnels-tijdelijk-afgesloten

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Copyright headerbeeld: Frederik Beyens

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.