Skip to Content

Blijde intrede van Sinterklaas op 12 november in Antwerpen

Op zaterdagmiddag 12 november komt Sinterklaas per boot aan in Antwerpen. Hij zal er de kinderen traditioneel toespreken vanop het balkon aan het stadhuis. Iedereen is welkom om de goedheilig man mee te onthalen. De KetnetBand en -wrappers zorgen voor heel wat animatie, en er is ook een live-uitzending op Eén en Ketnet.

De patroonheilige van de kinderen meert dit jaar met zijn gevolg aan rond 14.00 uur aan het ponton aan het Steenplein, waar burgemeester Bart De Wever en Bart Peeters hem verwelkomen. Daarna begeeft de stoet zich in de richting van het Steen en vandaar via de Ernest Van Dijckkaai en de Suikerrui naar de Grote Markt. Daar zal de Sint zijn traditionele toespraak vanop het balkon van het gerestaureerde stadhuis geven.

Animatie en live-uitzending

De blijde intrede wordt opgeluisterd door Ketnet. Zo zorgen onder meer De KetnetBand en Sarah en Bavo voor aangepaste sfeer op de Grote markt. Ketnet-wrappers Sander Gillis en Gloria Monserez verzorgen de presentatie en leiden alles ter plaatse in goede banen. Doventolken zullen alles vertalen voor de doven en slechthorenden in het publiek.

Op de Grote Markt start het programma om 13.00 uur. Daar staat ook een groot scherm waarop de televisie-uitzending rechtstreeks te volgen is. Zo zien de kinderen daar ook de aankomst van de stoomboot en de stoet.

Story image

Het feestelijke gebeuren is live te volgen vanaf 13.30 uur op Eén en Ketnet, VRT MAX, Ketnet.be en in de Ketnet-app. Later zijn er ook herhalingen op Ketnet, waaronder een met Vlaamse gebarentaal.

Alle laatste info zal steeds te vinden zijn op https://ouders.ketnet.be/.

Mobiliteitsinfo

De stad raadt aan om te voet, met de fiets of met het openbaar vervoer naar de blijde intrede te komen. Een deel van de site wordt autovrij gemaakt of krijgt een tijdelijk parkeerverbod. De uitgebreide mobiliteitsinfo en het grondplan zijn te vinden op www.slimnaarantwerpen.be, klik hier voor de rechtstreekse link. Het plannetje is ook te downloaden op de mediagalerij van de perswebsite van de stad.


Sinterklaas is een feest voor alle kinderen en dat wil Ketnet ook zo houden. Daarom zoals steeds de vraag aan de pers om niet te communiceren over de acteurs die deel uitmaken van het Sinterklaas-universum.

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.