Skip to Content

Blarenstraat in Ekeren wordt definitief schoolstraat

Sinds juni 2020 is de Blarenstraat in Ekeren een tijdelijke schoolstraat, om de verkeersveiligheid te verhogen. Stad Antwerpen, district Ekeren en Basisschool 3Hoek evalueerden dit proefproject positief, daarom wordt deze schoolstraat definitief ingevoerd.

Bij een schoolstraat sluit een gemachtigd opzichter of vrijwilliger bij het begin en einde van de schooldag een (deel van de) straat een tijdlang af. Voetgangers, fietsers en speed pedelecs kunnen dat gedeelte nog wel in, maar gemotoriseerd verkeer wordt geweerd.

De Blarenstraat is een korte straat met eenrichtingsverkeer, die telkens wordt afgesloten in het begin, ter hoogte van de Driehoekstraat. Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.10 tot 8.30 uur en van 15.10 tot 15.30 uur. Op woensdag tussen 8.10 en 8.30 uur en tussen 12.05 en 12.25 uur.

Met deze ingreep willen stad Antwerpen, district Ekeren en basisschool 3Hoek de verkeersveiligheid aan de school en in de buurt verbeteren.


Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Jinnih Beels Schepen bevoegd voor onderwijs en jeugd
Koen Palinckx Districtsburgemeester district Ekeren
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis

Stad Antwerpen maakt gebruik van een nieuw verzendsysteem voor perscommunicatie. Voortaan kan je alle verstuurde persberichten ook raadplegen in onze nieuwsruimte op pers.antwerpen.be. Daar zullen ook telkens de dagordes college, gemeenteraad en gemeenteraadscommissies gepost worden.

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.