Bereikbaarheid stadsdiensten tijdens eindejaarsperiode en kerstboomophaling

Op feestdagen zijn de meeste diensten van stad Antwerpen gesloten. Tijdens de eindejaarsperiode, nog tot en met 7 januari 2024, geldt er voor een aantal diensten bovendien een aangepaste uurregeling.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren en maatregelen vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Afvalophaling en opening recyclageparken

Het personeel van de veegdiensten, huisvuilophaling en recyclageparken blijft tijdens de eindejaarsperiode doorwerken. Op kerstdag en nieuwjaarsdag wordt er ingezet op het vegen van de drukke assen en de lediging van de vuilbakken en sorteerstraten.

De ophaalkalender voor 2024 werd intussen verspreid en is vanaf 1 januari 2024 ook online terug te vinden via antwerpen.be/ophaalkalender of de gratis Recycle! app.

Recyclageparken

Op maandag 25 december en maandag 1 januari zijn de recyclageparken gesloten. Dinsdag 26 december en dinsdag 2 januari zijn de parken wel open van 9 tot 17 uur. Voor een bezoek aan het recyclagepark maken Antwerpenaren zoals gewoonlijk een afspraak, om zo geen tijd te verliezen.

Kerstboomophaling

In de loop van januari haalt de stad kerstbomen op. Inwoners mogen hun kerstbomen aanbieden samen met de rest van het huisvuil op het normale ophaalmoment in de periode tussen 8 en 26 januari 2024. Ook bewoners van gebieden die sorteerstraatjes gebruiken, kunnen hun kerstboom aanbieden. Het is ook mogelijk om de kerstboom gratis naar het recyclagepark te brengen. Bezoekers maken hiervoor dan eerst een afspraak, om zo geen tijd te verliezen.

Stedelijk contactcenter

Het stedelijk contactcenter is telefonisch bereikbaar op weekdagen, op het nummer 03 22 11 333. Tijdens de eindejaarsperiode is het stedelijk contactcenter uitzonderlijk gesloten op dinsdag 26 december 2023 en op dinsdag 2 januari 2024.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Dienstverlening & Bestuur
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.