Skip to Content

Bereikbaarheid stadsdiensten tijdens eindejaarsperiode en kerstboomophaling

Op feestdagen zijn de meeste diensten van stad Antwerpen gesloten. Tijdens de eindejaarsperiode, nog tot en met 8 januari 2023, geldt er voor een aantal diensten bovendien een aangepaste uurregeling.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren en maatregelen vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Afvalophaling en opening recyclageparken

Het personeel van de veegdiensten, huisvuilophaling en recyclageparken blijft tijdens de eindejaarsperiode doorwerken. Op kerstdag en nieuwjaarsdag wordt er ingezet op het vegen van de drukke assen en de lediging van de vuilbakken en sorteerstraten.

De ophaalkalender voor 2023 werd intussen verspreid en is vanaf 1 januari 2023 ook online terug te vinden via de gratis Recycle! app.

Vanwege de cyberaanval, waardoor er nog steeds hinder is voor de digitale dienstverlening, is de webpagina antwerpen.be/ophaalkalender tijdelijk niet beschikbaar. Zodra die toepassing terug werkt, kunnen inwoners ook zo hun ophaalkalender terugvinden.

Recyclageparken

Op zaterdag 24 december en zaterdag 31 december sluiten de recyclageparken uitzonderlijk vroeger, om 13 uur.

Op zondag zijn de parken standaard gesloten, verder zijn ze gewoon open volgens de gekende openingsuren.

Vanwege de cyberaanval is een afspraak maken momenteel nog niet mogelijk. Burgers kunnen dan ook tijdelijk zonder afspraak naar het recyclagepark. Betalen met bancontact lukt wel.

Kerstboomophaling

In de loop van januari haalt de stad kerstbomen op. Inwoners mogen hun kerstbomen aanbieden samen met de rest van het huisvuil op het normale ophaalmoment in de periode tussen 9 en 27 januari 2023. Ook bewoners van gebieden die sorteerstraatjes gebruiken, kunnen hun kerstboom aanbieden.

Stedelijk contactcenter

Het stedelijk contactcenter is telefonisch bereikbaar op weekdagen, op het nummer 03 22 11 333. Tijdens de eindejaarsperiode is het stedelijk contactcenter uitzonderlijk gesloten op maandag 26 december 2022 en op maandag 2 januari 2023.


Het informaticasysteem van stad Antwerpen werd in de nacht van 5 op 6 december 2022 geconfronteerd met een cyberaanval. De stad doet er alles aan om de digitale toepassingen stapsgewijs terug op te starten, maar voorlopig blijft er nog hinder voor de dienstverlening. Meer info op antwerpen.be/cyberaanval.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.