Skip to Content

Bereikbaarheid stadsdiensten tijdens eindejaarsperiode en kerstboomophaling

Op feestdagen zijn de meeste diensten van de stad Antwerpen gesloten. Tijdens de eindejaarsperiode, nog tot 10 januari 2022, geldt er voor een aantal diensten bovendien een aangepaste uurregeling. Bovendien kunnen ook in het kader van corona de openingsuren afwijken of kunnen extra maatregelen gelden.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren en maatregelen vermeld per dienst op de webpagina van de dienst zelf. Burgers zoeken het best van tevoren op de website op of de locatie die ze willen bezoeken al dan niet geopend is of dat er aangepaste openingsuren gelden.

Afvalophaling en opening recyclageparken

Het personeel van de veegdiensten, huisvuilophaling en recyclageparken blijft tijdens de eindejaarsperiode doorwerken. Op kerstdag en nieuwjaarsdag wordt er ingezet op het vegen van de meest propergevoelige straten en de lediging van de vuilbakken en sorteerstraten.

Kerstdag en nieuwjaarsdag vallen op een zaterdag, dus dit heeft geen impact op de afvalophaling.

De kalender voor 2022 werd intussen verspreid en is vanaf 1 januari 2022 ook online terug te vinden op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Recyclageparken

De recyclageparken zijn op zaterdag 25 en zaterdag 1 januari gesloten. Op vrijdag 24 december en vrijdag 31 december sluiten de recyclageparken uitzonderlijk vroeger, om 13 uur. Verder volgen ze de gewone regeling. Vooraf een afspraak maken is noodzakelijk, behalve op woensdag.

Kerstboomophaling

In de loop van januari haalt de stad kerstbomen op. U mag uw kerstbomen aanbieden samen met de rest van uw huisvuil op het gewone moment van de huisvuilophaling in de periode tussen 3 en 28 januari 2022. Ook bewoners van gebieden die sorteerstraatjes gebruiken, kunnen hun kerstboom aanbieden. Alle info staat vanaf 1 januari 2022 op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Stedelijk contactcenter

Het Stedelijk contactcenter is telefonisch bereikbaar op weekdagen, op het nummer 03 22 11 333. Tijdens de eindejaarsperiode is het Stedelijk contactcenter uitzonderlijk gesloten op 31 december 2021. Op 24 december is het uitzonderlijk gesloten vanaf 14 uur in plaats van 17 uur.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen

 

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, idee├źn, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.