Bereikbaarheid stadsdiensten op Hemelvaart en brugdag

Maandag 6 mei 2024

Op feestdag donderdag 9 mei (Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart) en brugdag vrijdag 10 mei zijn veel stadsdiensten gesloten.

Wie twijfelt, kan terecht op www.antwerpen.be, waar de openingsuren vermeld staan op de pagina’s van de diensten zelf. Men kijkt daar dus best op voorhand of er aangepaste openingsuren gelden.

Bij vragen kan men ook bellen naar het stedelijk contactcenter op 03 221 13 33, op werkdagen van 9.00 tot 17.00 uur. Op 9 mei is het contactcenter zelf ook gesloten, op 10 mei is het wél bereikbaar.

Afval

De ophaling van huisvuil gaat door op feest- en brugdagen. Bewoners die op 9 of 10 mei afvalophaling hebben, kunnen het dus gewoon buiten zetten. Deze regeling is terug te vinden op de ophaalkalender of www.antwerpen.be. ​

De recyclageparken zijn op donderdag 9 mei gesloten. Op vrijdag 10 mei zijn ze wél open, en het mini-recyclagepunt staat dan op het Rooiplein in Berchem.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Dienstverlening & Bestuur
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.