Bereikbaarheid stadsdiensten op Hemelvaart en brugdag

Op feestdag donderdag 18 mei (Onze-Lieve-Heer-Hemelvaart) en brugdag vrijdag 19 mei zijn veel stadsdiensten gesloten.

Wie twijfelt, kan terecht op www.antwerpen.be, waar de openingsuren vermeld staan op de pagina’s van de diensten zelf. Men kijkt daar dus best op voorhand of er aangepaste openingsuren gelden.

Bij vragen kan men ook bellen naar het stedelijk contactcenter, tel. 03 22 11 333, op werkdagen van 9 tot 17 uur. Op 18 mei is het contactcenter zelf ook gesloten, op 19 mei is het wél bereikbaar.

Afval

De ophaling van huisvuil gaat door op feest- en brugdagen. Bewoners die op 18 of 19 mei afvalophaling hebben, kunnen het dus gewoon buiten zetten. Deze regeling is terug te vinden op de ophaalkalender of www.antwerpen.be. ​

De recyclageparken zijn op donderdag 18 mei gesloten. Op vrijdag 19 mei zijn ze wél open, en het mini-recyclagepunt staat dan op het Kristus-Koningplein in Ekeren.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.