Bereikbaarheid stadsdiensten op feestdag 21 juli en brugdag 22 juli

Op 18, 19 en 20 juli uur huisvuilophaling uur vroeger wegens hitte

Op donderdag 21 juli (nationale feestdag) en vrijdag 22 juli (brugdag) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op de nationale feestdag zijn de meeste diensten gesloten. Daags voordien, van maandag 18 tot en met woensdag 20 juli, zal de afvalophaling wegens de voorspelde hitte een uur vroeger starten.

Via www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Men kan daar best vooraf checken of een dienst open is of aangepaste openingsuren heeft. Wie twijfelt kan het Stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie, op weekdagen van 9 tot 17 uur op tel. 03 22 11 333. Het contactcenter is gesloten op de 21ste maar wel open op 22 juli.

Afvalophaling

Het huisvuil in Antwerpen wordt op brugdagen opgehaald, en sinds anderhalf jaar ook op feestdagen. Bewoners die op donderdag of vrijdag ophaling hebben, kunnen hun afval dus zoals altijd buiten zetten. De regeling is steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

De recyclageparken zijn gesloten op de 21ste. Het recyclagepunt op 22 juli op het Rooiplein in Berchem gaat gewoon door. ​

Daags voordien, op maandag 18, dinsdag 19 en woensdag 20 juli, zal de huisvuilophaling uitzonderlijk een uur vroeger dan anders starten wegens de voorspelde hitte. De rondes starten die dagen om 6 uur 's morgens in plaats van om 7 uur, inwoners zetten hun afval dus best tijdig buiten.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.