Bereikbaarheid stadsdiensten op brugdag 14 augustus en feestdag 15 augustus

Op brugdag maandag 14 augustus en feestdag dinsdag 15 augustus (Onze-Lieve-Vrouw-Hemelvaart) geldt een aangepaste regeling voor de bereikbaarheid van de stadsdiensten. Op feestdag 15 augustus zijn de meeste stadsdiensten gesloten.

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Je kan het best op voorhand op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333.

​Op maandag 14 augustus is het stedelijk contactcenter bereikbaar, op dinsdag 15 augustus is het gesloten.

Stedelijke musea en erfgoedinstellingen

Op maandag 14 augustus hebben de meeste musea en erfgoedinstellingen hun wekelijkse sluitingsdag, enkel DIVA is geopend.

Op feestdag dinsdag 15 augustus zijn de musea wel open.

Afvalophaling

Sinds 1 januari 2021 wordt het huisvuil in Antwerpen opgehaald op een feestdag. Bewoners die dan afvalophaling hebben, kunnen dus gewoon hun huisvuil buiten zetten. Ook op brugdagen verloopt de afvalophaling normaal. Deze regeling is steeds terug te vinden op de ophaalkalender en online op www.antwerpen.be/ophaalkalender.

Recyclageparken

Op maandag 14 augustus zijn de recyclageparken open; op dinsdag 15 augustus zijn ze gesloten.

​Het mini-recyclagepunt aan de sporthal in de Santiagostraat (Luchtbal) op maandag 14 augustus zal gewoon doorgaan.

Liesbeth De Maeyer Pers & PR coördinator stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 101.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.