Bereikbaarheid stadsdiensten op 1 mei

Op feestdag maandag 1 mei (Dag van de arbeid) zijn de meeste stadsdiensten gesloten.

Wie twijfelt, kan terecht op www.antwerpen.be, waar de openingsuren vermeld staan op de pagina van de diensten zelf. Men kijkt daar dus best op voorhand of er aangepaste openingsuren gelden.

Bij vragen kan men vooraf ook bellen naar het stedelijk contactcentrum, tel. 03 22 11 333, op werkdagen van 9 tot 17 uur. Op 1 mei zelf is het contactcentrum ook gesloten.

Afvalophaling

De ophaling van huisvuil gaat door op feestdagen, dus ook op maandag 1 mei. De regeling is terug te vinden op de papieren ophaalkalender en op www.antwerpen.be/nl/overzicht/afvalophaling/ophaalkalender. ​

De recyclageparken zijn die dag gesloten. Het mobiel recyclagepunt dat iedere dag op een andere plek staat, gaat niet door. ​

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.