Bereikbaarheid stadsdiensten en verstoorde afvalophaling deze week

Op vrijdag 11 november (Wapenstilstand) zijn de meeste stadsdiensten gesloten. Gezien de actiedag op woensdag 9 november en de feestdag op vrijdag 11 november verwacht de stad een verhoogde achterstand en werkdruk bij de dienst stadsreiniging. Daarom vraagt ze inwoners om hun afval waar mogelijk binnen te houden tot volgende week.

Verstoorde afvalophaling

De stedelijke afvalophaling in Antwerpen loopt op feestdagen normaal gewoon door volgens de regeling op de ophaalkalender. Door de algemene actiedag van woensdag 9 november verwacht stad Antwerpen echter een achterstand en verhoogde werkdruk bij de dienst stadsreiniging. Daarom vraagt ze haar inwoners uitzonderlijk om waar mogelijk het afval ook op donderdag 10 en de feestdag vrijdag 11 november binnen te houden. Om de straten zo snel mogelijk terug proper te krijgen kan op sommige plaatsen niet-selectief worden opgehaald en gaat alle afval daar in één huisvuilwagen.

Op vrijdag 11 november zijn de recyclageparken gesloten.

Bereikbaarheid stadsdiensten

Op www.antwerpen.be staan de openingsuren steeds vermeld op de pagina van de dienst zelf. Men kan best vooraf op de website gaan kijken of een dienst al dan niet geopend is, of dat er aangepaste openingsuren gelden. Wie twijfelt, kan op werkdagen van 9 tot 17 uur het stedelijk contactcenter bellen voor meer informatie op het telefoonnummer 03 22 11 333. Op vrijdag 11 november zelf is het contactcenter gesloten.

Dirk Delechambre Woordvoerder stad Antwerpen
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.