Autodeelorganisatie Miles Mobility komt naar Antwerpen

Autodeelorganisatie Miles Mobility komt naar Antwerpen

Vierde aanbieder van commerciële deelwagens voor stad

De erkenningsaanvraag van de commerciële autodeelorganisatie Miles Mobility is goedgekeurd door stad Antwerpen. De deelwagens zullen er later dit jaar neerstrijken. ​

Miles Mobility is een autodeelbedrijf dat in 2017 startte in Berlijn en ondertussen de grootste Duitse aanbieder van autodelen is geworden. Ze willen graag uitbreiden naar België en bieden sinds vandaag deelwagens aan in Gent. Later dit jaar, zodra er voldoende voertuigen beschikbaar zijn, zullen ze ook uitbreiden naar Antwerpen en Brussel.

Gebruik

Miles Mobility rekent een prijs per gereden kilometer, in plaats van per minuut, om tijdsdruk bij bestuurders te voorkomen. Ook alternatieve formules zijn mogelijk, zoals uur- en dagtarieven. Zodra de uitbreiding naar Antwerpen en Brussel is afgerond kunnen ook city-to-city trips plaatsvinden: enkele reizen van de ene stad naar de andere.

Deze nieuwe vloot deelwagens vormt een uitbreiding op de reeds bestaande autodeelsystemen in Antwerpen, met als andere commerciële aanbieders Cambio, Poppy en GreenMobility. Sinds 2017 is dit aanbod fors toegenomen in de stad. Een groter aanbod aan deelauto’s werd steevast gevolgd door een hoger aantal gebruikers. Momenteel zijn er 752 commerciële deelwagens met 47.348 gebruikers in Antwerpen.

Schepen voor mobiliteit Koen Kennis: "Welkom Miles Mobility! Elke deelwagen haalt particuliere wagens van de weg, en dat is dus een goede zaak. Ze zijn ondertussen een vertrouwd beeld in Antwerpen, zeker voor jongeren, van wie we vaststellen dat de aankoop van een eigen wagen minder vanzelfsprekend is geworden. Op die manier spelen ze ook een rol in de modal shift in onze stad.”

Meer info over autodelen in de stad staat op https://www.slimnaarantwerpen.be/nl/auto-taxi/autodelen.


In de mediagalerij vindt u de foto uit dit persbericht. Die is uitsluitend bedoeld voor gebruik door de pers.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.