Antwerpse sportlaureaten gevierd op ‘Sporting A-wards’

Op vrijdagavond 3 maart vierde stad Antwerpen tijdens de ‘Sporting A-wards’ de mooie sportieve prestaties van haar atleten en sportclubs in 2022. Tijdens de gala-avond werden ook enkele sociaal-sportieve praktijken in de kijker gezet, waarbij sport als middel dient om grootstedelijke uitdagingen zoals jongerenwerkloosheid, motorische achterstand en leerproblemen te tackelen.  

Elk jaar viert Sporting A de door de stad ondersteunde Antwerpse (top)sportatleten en –clubs met een wervelende awardshow, dit jaar voor het eerst onder de noemer ‘Sporting A-wards’. In het Sint-Felixpakhuis werden 28 atleten en 10 sportclubs gelauwerd voor hun schitterende en inspirerende prestaties van vorig jaar.  

“Het sportjaar 2022 was alweer een grand cru voor de (top)sportstad Antwerpen, die kwantiteit blijft koppelen aan kwaliteit. De vele laureaten bestrijken zowat het hele alfabet, van a(tletiek) tot z(wemmen), met een bijzondere vermelding voor de hoofdletter ‘G’. Nooit eerder zorgden zoveel G-sporters voor zoveel Antwerps succes. Ook de jonge en zeker de net iets oudere garde zijn goed vertegenwoordigd. Zij zijn het bewegende bewijs dat er op (succes in de) sport geen leeftijd staat”, zegt schepen voor sport Peter Wouters.  

De show bestond uit een avondvullend programma, met naast de sportieve insteek ook ruimte voor beleving en entertainment met verrassingsacts, een streepje muziek en een vleugje magie. 

Er was ook extra aandacht voor de sociaal-sportieve praktijken. Dat zijn verenigingen met een hybride karakter, die zowel sportieve als sociale doeleinden nastreven. Leefwereldgericht en op maat van specifieke doelgroepen. Zo werden de trofeeën gemaakt door de Spectrumschool Deurne, waren er optredens van onder andere het dansgezelschap Rashata (van JES Luchtbal), en bracht Rafil (City Pirates) zijn lied tegen pesten.  

Een overzicht van alle gevierde sportlaureaten kan hieronder gedownload worden.

Laureaten Sporting A-wards 2023.docx 25 KB
Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.