Antwerpen zoekt nieuwe medewerkers om klimaatambities waar te maken

Antwerpen zoekt nieuwe medewerkers om klimaatambities waar te maken

Antwerpen heeft een ambitieus Klimaatplan: tegen 2030 wil de stad een CO2-vermindering van 50 tot 55% realiseren, en zich tegelijk voorbereiden op de gevolgen van de klimaatverandering. Daarom zoekt ze nu nieuwe, gemotiveerde medewerkers die mee die doelstellingen willen verwezenlijken. Kandidaten kunnen solliciteren via www.antwerpen.be/klimaatvacatures.

Stad Antwerpen zet de komende jaren sterk in op haar klimaatopdracht: een CO2 -vermindering van 50 tot 55% tegen 2030, en klimaatneutraal zijn tegen 2050. Om die doelstellingen te behalen staan er heel wat plannen in de steigers.

Zo zet de stad in op collectieve maatregelen en begeleiding van de bewoners van grote appartementsgebouwen om hun CO2-uitstoot omlaag te halen. Ook de aanleg van nieuwe warmtenetten is momenteel in voorbereiding, zodat binnenkort grote gebouwen fossielvrij verwarmd kunnen worden. Daarnaast werd Antwerpen door de Europese Commissie geselecteerd als één van de 100 steden binnen de missie ‘100 klimaatneutrale steden’. In dat kader wil de stad Linkeroever versneld klimaatneutraal maken tegen 2030.

Maar Antwerpen doet meer dan enkel de CO2-uitstoot naar beneden halen: ook klimaatuitdagingen zoals hitte, droogte, hevige regen en biodiversiteit pakt de stad aan. Door in te zetten op ontharding van straten en pleinen of private gronden, en circulair waterbeheer.

Om deze uitgebreide set van maatregelen en begeleiding waar te maken, heeft de stad nu extra medewerkers nodig met expertise op het vlak van warmtenetten, energiebesparing en collectieve renovatie, hernieuwbare energie, circulair watermanagement, verkoeling en vergroening, en energietransitie van stedelijk vastgoed. Het gaat grotendeels om projectleiders, en ook een aantal leidinggevenden. Er wordt telkens een masterdiploma gevraagd.

Iedereen die zelf mee wil bouwen aan een klimaatneutrale en klimaatrobuuste stad en aan de voorwaarden voldoet, is welkom om te solliciteren op www.antwerpen.be/klimaatvacatures. Dat is mogelijk tot en met 8 januari.


De pers vindt de hoofdfoto van dit persbericht in de mediagalerij.

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.