Antwerpen lanceert nieuwe editie van Smaakmeesters Deluxe 

Antwerpen lanceert nieuwe editie van Smaakmeesters Deluxe 

Van 12 februari tot en met 3 maart 2024 vindt een nieuwe editie van Smaakmeesters Deluxe plaats, een culinair event van stad Antwerpen in een verfijnd jasje. 44 Antwerpse gastronomische restaurants laten fijnproevers drie weken lang genieten van een meesterlijke lunch in vijf prijscategorieën. Een unieke gelegenheid voor iedereen om een totaalervaring te beleven in een restaurant met erkenning van Michelin en/of Gault&Millau. Dit smakelijke event komt er naar aanleiding van de uitreiking van de Michelinsterren die Antwerpen zal hosten op 26 februari. 

Stad Antwerpen is trots op haar gastronomische potentieel. Ze wil haar culinaire top in de kijker zetten in het kader van Michelin Star Revelation dat op 26 februari zal plaatsvinden. Daarom lanceert de stad een nieuwe Deluxe-editie van Smaakmeesters in samenwerking met Mediahuis en Zenchef: iedereen kan een lunch boeken in vijf prijscategorieën in 44 gastronomische zaken. Deze restaurants – met een erkenning van Michelin en/of een toekenning van 13 koksmutsen of meer van Gault&Millau openen van 12 februari tot en met 3 maart hun deuren voor iedereen die een unieke lunchervaring wil beleven. Er zijn lunches te reserveren aan 50 euro, 80 euro, 120 euro, 150 euro en 190 euro. De lunches in de hoogste prijscategorie zijn alleen te reserveren in tweesterrenrestaurant Hertog Jan en driesterrenrestaurant Zilte. 

De volgende 44 Antwerpse restaurants nemen deel aan Smaakmeesters Deluxe: 

In de balans – Invincible – Jerom – Camionette – Arrikiiati – The London – The Butcher’s Son – DOJO –Bien Soigné – Fine Fleur – Decan – L’Amitié – Essenz – Vis van A – Zilte – Nathan – Hertog Jan – Untitled. – Misera – Franq – Het Gebaar – Pazzo – Graanmarkt 13 – Les Années Folles – Stable – Nage – Le Pristine – Blueness Antwerp – Cuichine – Soixante – Glou Glou – Bistrot De Pottenbrug – Bar Bulot – Minerva – August – Glass – Nebo – Dôme sur Mer – Dôme – Matty – Bún Bar – Veranda – Materia – Mey 

Schepen voor middenstand en toerisme Koen Kennis: "Elke editie is bijzonder, maar deze editie van Smaakmeesters Deluxe is dat nog veel meer. 44 van onze topadressen laten zich inspireren door de komst van de Michelin Awards naar Antwerpen om hun gasten extra te verwennen. Daar zitten gevestigde namen tussen, maar net zo goed nieuwkomers. Samen zetten ze hun schouders onder een drie weken durend culinair festival dat Antwerpen in de gastronomische wereld zal doen schitteren." 

Een lunch van Smaakmeesters Deluxe reserveren kan via smaakmeestersdeluxe.be.

Smaakmeesters zal bovendien opnieuw plaatsvinden in het najaar. Tijdens dit culinaire festival van stad Antwerpen biedt de horeca in de binnenstad proevertjes aan en staan streekproducten in de kijker. 

Headerbeeld: © Jonathan Ramael 

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Cultuur & Vrije Tijd Toerisme
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.