Antwerpen gaststad voor uitreiking Michelinsterren in 2024

Antwerpen gaststad voor uitreiking Michelinsterren in 2024

Michelin Gids kiest 'koekenstad' voor prestigieuze awardshow en prijst Antwerpse culinaire scene

De uitreiking van de wereldvermaarde Michelinsterren voor België en Luxemburg zal op maandag 26 februari 2024 plaatsvinden in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp. Dat maakte de organisatie vandaag bekend. Michelin Gids roemt Antwerpen als een dynamische stad van kunst, gastronomie en cultuur die bovendien bruist van energie. ​

De befaamde ceremonie van de Michelin Gids België & Luxemburg, waarin de restaurants worden gepresenteerd die één of meerdere Michelin sterren of een Bib Gourmand behaalden, zal in 2024 doorgaan in Antwerpen. Op maandag 26 februari zal deze jaarlijkse uitreiking plaatsvinden in het Flanders Meeting & Convention Center Antwerp.

Schepen voor middenstand Koen Kennis is blij en vereerd: "De laatste jaren zet Antwerpen zich steeds uitdrukkelijker op de kaart als culinaire bestemming. Dat is eerst en vooral de verdienste van onze horeca, zowel starters als toppers. Zij combineren het beste van wat deze stad te bieden heeft: gezelligheid, gastvrijheid, ambiance, beleving. Dat een wereldmerk als Michelin nu voor Antwerpen kiest voor haar jaarlijkse awardshow zie ik als een erkenning van onze culinaire troeven."

Kosmopolitische stad

De keuze voor de kosmopolitische stad Antwerpen als gaststad voor deze ceremonie is allesbehalve toevallig. Sinds de 16de eeuw al is de stad een smeltkroes van culturen, ideeën, erfgoed en gastronomie uit de hele wereld. Antwerpen staat bekend om de kwaliteit van de lokale en seizoensgebonden producten en om haar iconische gerechten. Ook heeft de stad een breed aanbod aan bars en restaurants die uitblinken in kwaliteit en gezelligheid. Antwerpen telt momenteel maar liefst 17 restaurants met één of meerdere Michelinsterren.

Gwendal Poullennec, internationaal directeur van de Michelin Gids, roemt Antwerpen om haar creatieve veelzijdigheid: "We verheugen ons erop dat we voor de allereerste keer onze ceremonie van de Michelin Gids België & Luxemburg in Antwerpen kunnen houden. Antwerpen, bijgenaamd de 'koekenstad', is een dynamische stad van kunst, gastronomie en cultuur die bovendien bruist van energie. Dit is een ideale setting om, daarbij gedragen door een opmerkelijk gevoel voor gastvrijheid, de beste gastronomische talenten van België en Luxemburg samen te brengen en te vieren."

Bij deze bijzondere gelegenheid zullen ook de speciale Michelin Awards worden uitgereikt, waarmee de organisatie professionals in de spotlight zet die met hun talent en knowhow indruk hebben gemaakt op de inspecteurs van Michelin.

Koen Kennis Schepen bevoegd voor financiën, mobiliteit, toerisme, middenstand en decentralisatie
Dirk Vermeiren Woordvoerder schepen Koen Kennis
Story image

Copyright headerbeeld: Frederick Van Grotel

Cultuur & Vrije Tijd Toerisme
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.