Antwerp Skate Contest brengt Belgische en internationale toppers naar SPRK

Antwerp Skate Contest brengt Belgische en internationale toppers naar SPRK

Op zaterdag 12 en zondag 13 november vormt het indoor skatepark van SPRK in Park Spoor Noord het decor voor de vijftiende editie van de Antwerp Skate Contest. De Belgian Skateboard Association (BSA) organiseert in samenwerking met Sporting A de tweedaagse wedstrijd waar skateboarding centraal staat. Toeschouwers kunnen gratis komen genieten van dit event, dat het kruim van de Belgische skatescene de kans geeft om zich te meten met enkele internationale toppers.

Antwerp Skate Contest is één van de absolute topafspraken op de Belgische skatekalender. Dit laagdrempelig, internationaal treffen is aan haar vijftiende editie toe. Niet alleen vervoegen de beste Belgische riders de wedstrijd, ook staat het event met stip genoteerd in de agenda’s van diverse internationale riders. De uitgelezen kans dus voor talent van eigen bodem om te wedijveren met de internationale top. ​

Organisator BSA voorziet een wedstrijdformat voor verschillende leeftijdsgroepen en categorieën. De deelnemers nemen het in twee categorieën (gesponsord en niet-gesponsord) tegen elkaar op om de prijzenpot van 5000 euro onder elkaar te verdelen.

Inclusieve skatecultuur

Het hele weekend kan iedereen gratis komen supporteren. De organisatie wil op die manier zoveel mogelijk mensen laten kennismaken met deze spectaculaire, en sinds kort ook olympische, sport en tonen waar skateboarden voor staat. Skateboarden omarmt immers principes zoals vrijheid, individuele ontwikkeling en creativiteit als bouwstenen van haar identiteit.

SPRK

Het decor voor de wedstrijd is SPRK in Park Spoor Noord. SPRK is een ontmoetingsplek en competentiecentrum voor en door Antwerpse jongeren. Door middel van urban sports & culture wil de stad haar jongeren motiveren om hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Daarbij worden waar het kan ook linken gelegd naar de arbeidsmarkt.

Voor deze prestigieuze wedstrijd maakte de stad samen met de skaters een analyse van de toestellen en deed ze enkele permanente upgrades aan het skatepark.

Urban stad

Skateboarden is als urban sport exponentieel gegroeid de voorbije jaren. Nu het ook een olympische sport is, wordt ze duidelijk op de kaart gezet bij Sport Vlaanderen en het BOIC. Als hoofdstad voor de urban sports in de Benelux blijft Antwerpen met Sporting A actief investeren in de ontwikkeling van de sport. Dat is Antwerpen als olympische stad aan deze olympische sport verplicht.

“De hoge vlucht van het skateboarden houdt aan, maar Sporting A is al veel langer ‘on board’ als trouwe partner van de skateboard community. Antwerpen wil die voortrekkersrol blijven spelen in de stedelijke jongerencultuur en de urban sportscene. Daarom zetten we met Sporting A verder in op moderne infrastructuur en urban events op lokaal, nationaal en internationaal niveau”, zegt schepen voor sport Peter Wouters. “Vaste waarde Antwerp Skate Contest is een wedstrijd met internationale uitstraling, maar voor de riders is het competitieve aspect niet determinerend. Levende skatelegende Tony Hawk beschouwt skateboarden als een kunstvorm, een levensstijl en een sport. Laat ons dit weekend dus vooral doen wat de riders zelf doen: genieten van en plezier hebben in de opgevoerde tricks.”

Praktisch

  • zaterdag van 11 tot 18.30 uur en zondag van 13 tot 19 uur
  • SPRK, Parkloods, Park Spoor Noord, Damplein 36, 2060 Antwerpen
  • Gratis

In de mediagalerij vindt u de foto uit dit persbericht. Dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.