Aantal juweliers met kwaliteitslabel 'Antwerp’s Most Brilliant' breidt uit

Aantal juweliers met kwaliteitslabel 'Antwerp’s Most Brilliant' breidt uit

TenSen Juweliers ontvangt op maandag 12 december voor het eerst het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant', een label dat stad Antwerpen en het Antwerp World Diamond Centre (AWDC) toekennen op basis van een strenge audit uitgevoerd door Kiwa, een onafhankelijke organisatie. Dit label verzekert kwaliteit, betrouwbaarheid en duurzaamheid, zodat consumenten in alle vertrouwen een juweel kunnen kopen. Van zes andere Antwerpse juweliers werd de geldigheid van het label verlengd, waardoor de stad in totaal 26 locaties telt met het label ‘Antwerp’s Most Brilliant’ in de etalage.

Een juwelier die het label ‘Antwerp’s Most Brilliant’ wil behalen, moet aan strenge kwaliteitsvoorwaarden voldoen. Kiwa, een onafhankelijk controleorgaan, gaat aan de hand van 9 criteria na of de juwelier in aanmerking komt. Het behaalde label is 2 jaar geldig, en kan na een audit telkens met eenzelfde periode worden verlengd.

Nieuwe en herlabelde 'Antwerp’s Most Brilliant'-juweliers

De nieuwste ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juwelier is TenSen Juweliers, een familiebedrijf waar de derde generatie aan het roer staat met in totaal 60 jaar expertise in het vak. TenSen Juweliers is gelegen in de Huidevettersstraat 46 te 2000 Antwerpen.

Het label van zes juweliers werd verlengd, zij mogen vanaf vandaag het label voor een nieuwe periode van 2 jaar dragen en bewijzen zo opnieuw de kwaliteit en betrouwbaarheid van de juwelen die ze verkopen. Het zijn: Adelin, Diamani Jewels, Orogem Jewelers, Slaets Juwelier, Orsini Diamonds en Wouters & Hendrix.

Antwerpen diamantstad

Samen met het Antwerp World Diamond Centre (AWDC), de Federale Overheidsdienst Economie en de Belgische Federatie voor Juwelen en Uurwerken Ars Nobilis versterkt stad Antwerpen met dit label haar imago als werelddiamantstad.

Alle ‘Antwerp’s Most Brilliant’-juweliers worden voorgesteld in een zestalige digitale brochure, en worden gepromoot in de reisindustrie en tijdens persbezoeken. De gedrukte versie van de AMB-brochure verschijnt twee keer per jaar in vier talen. Deze brochures zijn te verkrijgen in de Visitor Centers in Het Steen en Centraal Station, bij de gelabelde juweliers zelf en in het museum DIVA. Een aantal van deze juweliers maakt ook deel uit van DIVA´s diamant- en juwelentour; een audiotour in het historisch centrum. ​

Schepen voor diamant Peter Wouters: “Nieuwkomer TenSen Juweliers is een naam als een klok in Antwerpen en zal op zijn unieke manier weer iets toevoegen aan het ‘Antwerp’s Most Brilliant’-kwaliteitslabel. Dat dit alom gerespecteerd familiebedrijf nu instapt, sterkt ons nog meer in de overtuiging dat ‘Antwerp’s Most Brilliant’ op amper 8 jaar tijd een echt keurmerk is geworden. Antwerpen is en blijft dé stad om diamanten en juwelen te beleven en te kopen, en daar hebben álle AMB-juweliers door hun creatief en betrouwbaar vakmanschap een belangrijk aandeel in.”

Audiotour diamant en juwelen DIVA

Deze ontdekkingstocht door de straten van Antwerpen start aan Het Steen, waar de bezoeker in het Visitor Center een gratis wandelkaart van de diamant- en juwelenaudiotour kan krijgen. Via de smartphone kunnen ze doorheen de stad wandelen en luisteren naar de boeiende, historische verhalen over diamant en juwelen. Onderweg ontdekken ze een aantal 'Antwerp’s Most Brilliant'-juweliers. De wandelkaart én de audiofragmenten zijn ook te vinden op de website van DIVA

Deze wandeling krijgt binnenkort een digitaal vervolgverhaal, een nieuwe audiotour die de diamantwijk nabij het Centraal Station belicht.

De 'Antwerp’s Most Brilliant'-juweliers in kaart

Alle info over het kwaliteitslabel ‘Antwerp’s Most Brilliant’, de juweliers die het label dragen en tips voor de aankoop van een diamant zijn te vinden op www.antwerpsmostbrilliant.be.


In de mediagalerij vindt u beeldmateriaal van Tensen Juweliers. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Peter Wouters Schepen bevoegd voor sport, diamant, en markten en foren
Jelle Bryssinck Woordvoerder schepen Peter Wouters
Sandy Ceulemans Manager investeren & diamant

Copyright headerbeeld: Tensen Juweliers

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 545.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 55.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.