15.000 bezoekers op zesde Tulpenpluk

15.000 bezoekers op zesde Tulpenpluk

De zesde editie van de Tulpenpluk trok vandaag 15.000 bezoekers naar Berendrecht. Daar vond een heus volksfestijn plaats, geïnspireerd op het oogstfeest dat vroeger plaatsvond na de tulpenoogst in de polderdorpen. Al van bij de start was er heel wat volk op de been. De bezoekers konden 170.000 tulpen plukken in de pluktuin aan de Antwerpsebaan in Berendrecht.

Zondag 16 april zakten weer heel wat bezoekers af naar Berendrecht voor de zesde editie van de Tulpenpluk. Bij de start om 12 uur, in aanwezigheid van burgemeester Bart De Wever, schepen voor groen Els van Doesburg en leden van het districtscollege, waren al heel wat plukkers aan de wei aanwezig.

Port of Antwerp-Bruges legde Flandriaschepen in, die heel wat bezoekers vanuit de stad naar Berendrecht en terug vervoerden. Duizenden anderen kwamen met de bus, de eigen fiets, de auto of te voet. Twee tulpentreintjes reden een hele dag rond om bezoekers van de aanmeerplaats van de boot naar de tulpenpluk te brengen. Ook vanaf de autoparking naar de weide reed er de hele dag zo'n tulpentreintje.

Oogstfeest

De bezoekers genoten op de tulpenweide van het grote oogstfeest. Daarbij maakten 500 bezoekers tijdens een workshop een bloemstukje met hun vers geplukte tulpen. In het kinderdorp leefden de kleintjes zich uit op het strobalenkasteel en in de zandbak, en knutselden ze tulpenmagneten. Iedereen kon het tulpendansje dat bij het tulpenlied hoort aanleren. En uiteraard was er nog heel wat muziek, animatie, eten en drinken. Lekker uitrusten of picknicken kon op de tulpenweide, en twee huifkarren verzorgden ritjes door Berendrecht.

Oogstfeest Tulpenpluk © Wim Hadermann
Oogstfeest Tulpenpluk © Wim Hadermann

In de mediagalerij vindt u beeldmateriaal van de Tulpenpluk 2023. Opgelet, dit beeldmateriaal is uitsluitend bedoeld voor publicatie in de pers.

Bart De Wever Burgemeester
Els van Doesburg Schepen bevoegd voor wonen, groen, dierenwelzijn, stads- en buurtonderhoud, en gezondheids- en seniorenzorg
Carl Geeraerts Districtsburgemeester Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Sandra Suykerbuyk Districtsschepen voor groen, Berendrecht-Zandvliet-Lillo
Liesbeth Sleymer Communicatieverantwoordelijke district Berendrecht-Zandvliet-Lillo

Copyright header: Wim Hadermann

Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.