Skip to Content
11 julifeest: gratis optredens op Grote Markt

11 julifeest: gratis optredens op Grote Markt

Voor het Feest van de Vlaamse Gemeenschap kunnen stad Antwerpen en VRT na een aantal coronajaren eindelijk opnieuw een editie mét publiek organiseren. Iedereen is welkom voor de optredens van Vlaamse artiesten op maandag 11 juli op de Grote Markt, aan de voet van het zonet gerestaureerde stadhuis. In de namiddag komt ook al een verrassingsband voor kinderen optreden.

Rond 15 uur staat er op de Grote Markt reeds een band die populair is bij kinderen op de planken. Wie precies komt, blijft geheim tot dan, maar het zal zeker en vast de moeite waard zijn voor de kleine muziekfans.

Vanaf 19 uur start het avondprogramma, gepresenteerd door Peter Van de Veire. Even voordien start al een dj-set om het publiek op te warmen. Om 19.30 uur volgt de stomende liveshow met grote namen als Clouseau, Pommelien Thijs, Regi & Emma Heesters, Metejoor & Snelle en Camille. Zij zorgen voor een feestelijke avond met heel wat muzikaal plezier. Als kers op de taart sluit niemand minder dan Willy Sommers de dag af.

De show zal ook te bekijken zijn op Eén en VRT NU vanaf 20.25 uur.

Persuitnodiging: namiddagprogramma op Schoonselhof

De 11 juliviering van stad Antwerpen heeft ook een traditioneel luik met een plechtigheid en de uitreiking van de Gulden Sporen, in samenwerking met Vlaanderen Feest! en de Beweging Vlaanderen-Europa vzw. Dat is enkel toegankelijk voor genodigden en pers, maar wordt wel live opgenomen en uitgezonden door ATV.

Dit jaar staat de viering in het teken van burgerschap in Vlaanderen, en wordt gewezen burgemeester Lode Craeybeckx gehuldigd. Daarnaast vindt ook de uitreiking plaats van de Gulden Spoor voor economische verdienste en de Gulden Spoor voor culturele uitstraling.

De pers is welkom op maandag 11 juli van 15.30 uur tot 18.00 uur in het Schoonselhof tegenover het kasteel (Krijgsbaan 100, 2660 Hoboken).

Gelieve uw aanwezigheid te bevestigen ten laatste op zaterdag 9 juli via [email protected].


U vindt het headerbeeld (editie 2019) in de mediagalerij. Deze foto is uitsluitend bestemd voor gebruik door de pers. ​

Bart De Wever Burgemeester
Johan Vermant Woordvoerder burgemeester Bart De Wever
Over Stad Antwerpen

Antwerpen is de grootste stad van Vlaanderen met 530.000 inwoners, 172 nationaliteiten, 50.000 studenten en 104.000 bedrijven. Een havenstad met een rijke geschiedenis: altijd was er de Schelde die nieuwe mensen, ideeën, producten en smaken naar de stad voerde. Dat vertaalt zich al eeuwenlang in unieke kruisbestuivingen, creativiteit en ondernemerschap. Antwerpen staat voor cultuur, baanbrekende mode, culinaire hoogtepunten en winkelgelegenheid op wandelafstand.